Welkom op de site van Katinka Stotijn en de Valle Suave hondjes!

 

 

 

 ***

voor pupaanvraag! Klik op Puppy Informatie !

 

 

 

zie pupinfo

 

 

Hoe het allemaal begon

mijn liefde voor de Parson Russell Terrier

***

 

Samen met Hulcy

VAN AL MIJN HONDEN IS HET DNA PROFIEL GEREGISTREERD!

Kim mand

 

 

 

 

 

In het jaar 1997 deed de eerste Parson Russell Terrier, Kimberly haar intrede in mijn leven, een klein wit hondje met groene oortjes.
Groene oortjes, hoor ik u denken
Jawel, groene oortjes. Dat zit zo: In die tijd werden in Nederland de pup nog getatoeerd, net als nu nog steeds in sommige landen. Om de tatoeage leesbaar te maken, werd een groene pasta overvloedig in de oortjes gesmeerd. Het duurde een poosje voordat alle overtollige pasta verdwenen was. Voor een klein pupje van zeven weken zijn groene oortjes dus helemaal niet gek. Kim groeide uit tot een volwassen teefje, dat overal mee naar toe gaat. Ze zit graag in de auto en gaat het liefst mee naar de paarden.


Kimberly mijn eerste Parson Russell Terrier


Na 2 jaar besloot ik dat het leuk zou zijn voor Kim om een speelkameraadje te hebben en ik ging op zoek naar een parson russell terrier teefje uit dezelfde bloedlijn als Kim. Mijn zoektocht bracht mij bij een fokker beloofde mij te bellen, wanneer hij zijn teef liet dekken. Het wachten duurde een jaar, maar toen mocht ik komen kijken.
Zeven weken later kwam  Burly ons huis onveilig maken. Op verzoek van de fokker ging ik met Burly naar een hondententoonstelling. Ze behaalde in de puppyklasse de vijfde plaats in de erering. Een nieuwe verslaving was geboren! Keer op keer kwam Burly met prijzen thuis. Toen Burly twee jaar oud was, achtte ik de tijd rijp om haar te laten dekken. Devons Wood's Macho was de uitverkoren reu, omdat ik daarmee hoopte zowel Burly's mooie hoofdje als haar bouw door te kunnen fokken. Twee parsonrussellterrier reutjes en een teefje heeft Burly mij geschonken, geboren op 29 december 2003. Zij zijn de eerste generatie die de Parson Russell Terrier kennelnaam Valle Suave  draagt.

 

Coldy, een van de reutjes, lijkt het meest op Burly, terwijl zijn broer Crumpy het meest van Macho weg heeft. Het teefje heet Cutecouchy en zij heeft zowel trekken van haar vader als van haar moeder.

 

En tegenwoordig worden de Vallé Suave hondjes ook nog vertegenwoordigd door de Dwergteckelsruwhaar furioso vom altsiedlerhof  en Naany valle suave En nu ook Qeeuny Daphne Valle Suave

 

 

English